Doelen en uitdagingen

Een comfortabel binnenklimaat, in élke ruimte

De benedenverdieping van deze woning werd niet verbouwd. Het doel was echter om naast de gerenoveerde bovenverdieping ook de ruimtes beneden, zoals de keuken en de woonkamer, te voorzien van ventilatie. Want een gezond en comfortabel binnenklimaat, daar wil je natuurlijk overal in huis van kunnen genieten. 

Project

Badhoevedorp

Bouwperiode

Jaren 30, gerenoveerd in 2022

Producten

ComfoAir Q 350, ComfoClime, ThermalShield

Installateur

Gofilex

Gezonde lucht, perfect op temperatuur

Missie gezonde lucht in huis: daarvoor werd de Zehnder ComfoAir Q wtw-unit ingeschakeld. Een goede keuze, want deze energie-efficiënte ventilatie-unit maakt de woning aanzienlijk duurzamer. Aanvullend is er gekozen voor de ComfoClime, een lucht-luchtwarmtepomp die via de ventilatie voor extra koelte óf warmte zorgt. Zo is het 's zomers lekker een paar graden koeler - en hoeft de airco minder aan - of geniet je in de winter van warmere lucht thuis.

Koelen en verwarmen met ventilatie

Waarom ik voor Zehnder koos? Ze bieden goede ondersteuning én goede producten. Ik heb een goed contact met Zehnder; ze hebben me altijd goed geadviseerd en ondersteund. Dan vind ik ook dat je trouw moet zijn aan elkaar, zodat we samen van het project iets moois van kunnen maken.

Bert Thuijs, eigenaar Gofilex

Slim geïnstalleerd

De grootste uitdaging? "Dat was de bestaande bouw", vertelt Bert Thuijs van installatiebedrijf Gofilex, én eigenaar van de woning. "De zolderverdieping was een blanco canvas, dus daar kon ik praktisch doen wat ik wilde. De uitdaging lag 'm echter in het luchtverdeelsysteem geïnstalleerd te krijgen doorheen het hele huis. Ook naar de benedenverdieping, die niet verbouwd is. Met name de ventilatie tot in de badkamer beneden krijgen was een hele opgave. Daar was er gelukkig nét genoeg ruimte om achter de douche de kanalen te plaatsen, via het toilet op de benedenverdieping."

Flexibel en energiezuinig systeem

Op sommige plekken kon de installatie echter met enkele kleine aanpassingen zó geplaatst worden. Kwestie van enkele slimme oplossingen. "In de slaapkamer heb ik de laminaatvloer deels gedemonteerd, zodat ik aan de vloer kon. Zo kon ik de slang in de vloer een stukje verslepen, het laminaat terugleggen en het was good to go." De flexibiliteit van de luchtkanalen maakt de installatie gelukkig een pak makkelijker. Bovendien zijn deze luchtkanalen geïsoleerd: zo gaat er onderweg geen energie verloren wanneer je wilt koelen of verwarmen met je ventilatie.

Luchtverdeelsysteem met geïsoleerde kanalen

Ontdek onze producten voor dit project in Amsterdam:

Aan de slag? Kom in de lucht!
Zehnder Service & Kennis
Meer weten over gebruik of onderhoud? Ga dan naar Kennis & Service. Hier vind je documentatie en tutorials over jouw Zehnder product.
Vragen? Hulp nodig?
Wil je meer weten over Zehnder of heb je vragen over andere onderwerpen of producten van Zehnder, neem dan contact op via telefoon of mail. We geven graag antwoord op al je vragen.
Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.