Originele filters van Zehnder gaan tot twee keer langer mee dan niet-originele filters. Dit komt onder andere doordat de fiters 20% meer lamellen hebben. Hierdoor ontstaat een groter oppervlak waarmee een geringere luchtweerstand wordt bereikt. Dit zorgt voor een efficiëntere werking van het filter en verlengt de houdbaarheid in vergelijking met klassieke producten en namaak filters.
Daarnaast zijn de filters extra verstevigd aan de achterzijde en aan de zijkant. Dit houdt de filters sterk en stabiel. Bij een hoge luchtvochtigheid in de winter of in de herfst, gaan 'klassieke' of namaak filters sneller doorhangen. Dit heeft een zeer negatief effect op het filtervermogen. De extra versteviging van de Zehnder Original Filters zorgen voor een betrouwbare werking, ook bij zware weersomstandigheden.
Zehnder Original filters werken efficiënter en hebben een lagere luchtweerstand dan niet-originele luchtfilters. Hierdoor hoeft het toestel minder vermogen te leveren om dezelfde hoeveelheid lucht door de filters naar de woonruimte te voeren. De originele luchtfilters van Zehnder zorgen daardoor voor een nagenoeg geluidloos systeem. Dit betekent meer wooncomfort en toch de zekerheid van een efficiënte werking van het ventilatiesysteem.
Met originele luchtfilters van Zehnder werkt de ventilatie-unit efficiënter. Dit komt onder andere door de materialen van de filters die vuil en de kleinste partikelen uit de lucht filteren. Daarnaast zijn de filters precies op maat gemaakt voor de ventilatie-units en bevatten ze extra kleppen. De extra zijdelingse kleppen waarborgen dat de lucht altijd langs het filter passeert. Zo ben je er zeker van dat alle lucht dat via het ventilatiesysteem de woning binnenkomt volledig gefilterd is.
Hoe goed een filter werkt, wordt aangeduid met behulp van de ISO-norm 16890. In onderstaande video wordt de ISO 16890 uitgelegd.
Een filterclassificatie geeft aan tot welke partikelgrootte een filter fijnstof tegenhoudt. De internationale ISO 16890-norm maakt onderscheid tussen vier filterklassen. In de afbeelding hieronder zie je de classificaties en de bijbehorende partikelgroottes.
De ISO 16890 richtlijn voor luchtfilters is in 2016 gepubliceerd. Daarvoor werden filters geclassificeerd volgens de "EN779:2012". De grovere 'Coarse' filters werden voorheen ook wel 'G4 filters' genoemd. Deze houden vuildeeltjes tegen die je nog met het blote oog kunt zien. De fijnere 'ePM1' filters heetten voorheen 'F7 filters'. Deze filters filteren zelfs de kleinste deeltjes uit de ventilatielucht.
Om je binnenklimaat gezond, en het ventilatiesysteem zuinig te houden, vervang je minimaal twee keer per jaar de filters in de WTW-unit. Heb je een nieuwbouwhuis? Dan is er in het begin nog veel bouwstof in je woning en zul je de WTW-filters sneller moeten vervangen. Intelligente WTW-units met met behulp van sensoren hoe schoon of vervuild de filters zijn. Ze geven een melding op de display wanneer de filters toe zijn aan vervanging. Een voorbeeld hiervan is de Zehnder ComfoAir Q.
Algemeen-verzoek
Naar contactformulierVentilatieberekening aanvragen
Naar contactformulierVerzoek om service en reserveonderdelen
Naar contactformulierAlgemeen verzoek
+31 (0) 38 429 69 11Ventilatieberekening aanvragen
+31 (0) 38 429 62 20