Veelgestelde vragen

Naast de kwaliteit van wat je eet en drinkt, heeft ook wat je inademt gevolgen voor je gezondheid. De kwaliteit van de lucht die jij inademt, heeft veel namelijk veel invloed op hoe jij je voelt. Zo slaap en concentreer je je beter in een ruimte met verse lucht. Ook op lange termijn is lucht van grote invloed op je gezondheid. Je leest er alles over in de blogs.

Je binnenklimaat is goed wanneer het comfortabel is, energie-effeciënt en gezond. Of het comfortabel is, merk je vaak direct; het is warm of koud, het tocht wel of niet, het ruikt fris of het stinkt, je voelt je energiek of juist slaperig, etc. De energie-efficiëntie merk je na een korte tijd, wanneer je je energierekening krijgt. Het effect van je binnenklimaat op je gezondheid tenslotte, komt vaak pas jaren later aan het licht. Daarom helpt de Airdentifier je bij het signaleren van ongezonde lucht en geeft het je tips over hoe je het binnenklimaat eenvoudig kunt verbeteren. Lees meer over gezondheid en binnenklimaat in een van onze blogs of ontdek op welke zes punten de Airdentifier jouw binnenklimaat meet op de pagina Airdentifier.

Voldoende ventileren, op welke manier dan ook, is de basis voor goede luchtkwaliteit. Daarnaast is bewust zijn van je eigen invloed op het binnenklimaat  bijna even belangrijk. Je kunt de lucht vervuilden door onder andere koken, gebruik van kaarsen, chemicaliën, verwarmen en geurstoffen. Opletten op wat je in huis brengt en daarop inspelen is daarmee minstens zo belangrijk als ventileren. In sommige gevallen kan juist het verminderen van ventilatie bijdragen aan een beter binnenklimaat. Bijvoorbeeld wanneer de binnenlucht te droog is of de buitenlucht te koud. De Airdentifier i.c.m. de Airdentifier app geeft je op het juiste moment advies. Check onze blogs als je meer wilt lezen over luchtkwaliteit en binnenuitstoot.

Wanneer je geen actie onderneemt, mis je de kans om je binnenklimaat te verbeteren. Dit kan soms tijdelijk wenselijk zijn omdat je door extra ventileren misschien inlevert op comfort. Bijvoorbeeld wanneer je zonder herrie van buiten een belangrijk gesprek wilt voeren of je een thuis een feestje geeft terwijl het buiten vriest. Wanneer je een notificatie ontvangt en je vervolgens in de app aangeeft geen actie te ondernemen, 'snooze' je de notificaties voor 3 uur. De app en de sensoren blijven gewoon functioneren.

Uit onderzoek blijkt dat dat de luchtkwaliteit binnen twee tot vijf keer slechter is dan buiten. Dit komt doordat je als mens allerlei stofjes zelf produceert of veroorzaakt met de activiteiten die je doet. De Airdentifier i.c.m. de Airdentifier app geeft je naast meetresultaten ook op het juiste moment advies over hoe je jouw binnenklimaat kunt verbeteren. Lees er meer over op onze blogpagina.

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Vluchtig Organische Stoffen (VOS of in het Engels TVOC) is een verzamelnaam voor allerlei organische chemicaliën die zich onzichtbaar verspreiden in de lucht. Ze zijn moeilijk los van elkaar te meten en ook de invloed ervan op de gezondheid varieert sterk. Over het algemeen geldt: neem het zekere voor het onzekere en ventileer extra.

Nee, de Airdentfier is een meetinstrument. Je krijgt via de app adviezen waarmee je zelf eenvoudig je binnenklimaat kunt verbeteren. De Airdentfier is geen luchtreiniger. Meer informatie over de Airdentifier vind je op de productpagina.

De Airdentifier heeft in principe geen onderhoud nodig, maar periodiek mee afstoffen is nooit verkeerd.

In de fabrieksinstellingen van je Airdentifier zie je op het scherm of de luchtkwaliteit goed, matig of slecht is. Bij 'matig' of 'slecht' kun je bekijken door welke parameter(s) dit komt. Dit doe je door één of meerder keren op de knop aan de bovenkant van het apparaat te klikken. Na één minuut zal de Airdentifier automatisch terugkeren naar het hoofdscherm. Op het hoofdscherm is in één oogopslag te zien hoe goed het binnenklimaat is en wat de eventuele dominante vervuilende factor is. In de instellingen van de app kun je ook kiezen voor een hoofdscherm waarop meerdere gemeten waarden te zien zijn. Ga hiervoor naar Instellingen > [kies de Airdentifier die je wilt aanpassen] > Visualisatie

Jazeker. Dat kan via de app ingesteld worden. Ga hiervoor naar Instellingen > [kies de Airdentifier die je wilt aanpassen] > Visualisatie

Nee, dat hoeft niet. De Airdentifier kan stand-alone werken, deze zal dan alleen actuele data weergeven. Het apparaat kan offline tot één week aan data onthouden, wat later in de app kan worden teruggevonden. Toch is het sterk aan te raden de Airdentifier met het internet te verbinden; gekoppeld aan de app via WiFi geeft de Airdentifier je de beste terugkoppeling over je binnenuitstoot. Hiermee krijg je grip op je binnenuitstoot door deze niet alleen te verminderen maar ook te voorkomen.

De beste plaats voor de Airdentifier is op een open plek in de ruimte, niet te dicht tegen een wand en niet in een kast. De sensoren kunnen binnenuitstoot tot ongeveer zes meter afstand meten.

Het scherm wordt iedere minuut ververst met nieuwe informatie. Zie je dit liever anders? Dan kun je dit aanpassen via de app. Ga hiervoor naar Instellingen > [kies de Airdentifier die je wilt aanpassen] > Visualisatie.

De Airdentifier zal zo'n 15 jaar meegaan.

Dankzij de batterij die tot 12 uur werkt, kun je de Airdentifier zonder zorgen verplaatsen. De Airdentifier kan in elke ruimte worden gebruikt. Wanneer je meerdere Airdentifiers hebt is het aan te raden de naam en locatie van het apparaat te wijzigen in de app.

De Airdentifier werkt in principe overal, maar de tips en adviezen zijn gericht op een thuissetting.

Nee, momenteel kun je de Airdentifier niet koppelen aan smart home producten. Er wordt aan gewerkt, maar wanneer deze functionaliteit beschikbaar is, is nog onzeker.

Nee, de Airdentifier is eenvoudig van de ene ruimte mee te nemen naar een andere ruimte. Wil je verschillende ruimtes los van elkaar in de app en maandrapporten kunnen bekijken? En deze continue monitoren? Dan is een indivduele sensor in iedere ruimte wel aan te raden.

Anders dan bij een luchtreiniger heeft de sensor geen beperkte capaciteit. Zolang de lucht vrij door de ruimte kan circuleren, verdeelt COals belangrijke indicator voor luchtkwaliteit zich goed en zal gemeten worden. Belangrijk is om de Airdentifier niet op een tochtige plek te zetten waar lucht van buiten of uit een andere ruimte naar binnen stroomt. De sensor zal dan minder goed de luchtkwaliteit in de ruimte zelf kunnen meten.

De Airdentifier meet zes individuele waarden. Gebaseerd op wetenschappelijke bronnen is voor elk van deze waarden bepaald wanneer ze 'uitstekend', 'matig' en 'niet goed' voor de gezondheid zijn. Deze waarden zijn per parameter te bekijken. Leer je waar de grenzen liggen door in de Airdentifier App naar 'Instellingen' te gaan, vervolgens je apparaat te selecteren en vervolgens op 'Profiel luchtkwaliteit' te klikken.

Om het overzichtelijk voor je te houden is op de homepage van de app een overkoepelende binnenklimaatscore te zien. De interpretatie van de waarden is standaard ingesteld op het 'Advies profiel'. Indien gewenst kun je jouw profiel aanpassen zodat de sensor gevoeliger wordt ('Kwetsbare gezondheid profiel') of juist minder gevoelig ('Comfort profiel').

De batterij wordt automatisch opgeladen wanneer de sensor met een USB power supply verbonden is. De batterij gaat ongeveer 6 uur mee. Hiermee kun je bijvoorbeeld een hele werkdag of een hele nacht de sensor op een andere plek zetten. Het wordt aangeraden om de sensor altijd met stroom te verbinden en de batterij alleen te gebruiken als back-up.

De sensoren in de Airdentifier zijn van professionele kwaliteit. Ze zijn succesvol getest bij het meten van de luchtkwaliteit in de ruimteschepen tijdens de missie van de European Space Agency in 2011. Dit maakt het product kostbaarder, maar daarmee ook nauwkeuriger en duurzamer.

De verschillende sensoren in de Airdentifier zullen bij het eerste gebruik worden gekalibreerd. Vervolgens zal dit één keer per week automatisch gebeuren. Indien gewenst kan dit tussentijds handmatig worden gedaan.

Je zult in het dagelijks gebruik snel merken dat de sensor erg accuraat is. Wanneer je een activiteit doet waarbij er binnenuitstoot optreed, zullen de gegevens in de app en de kwaliteitsindicatie van de sensor veranderen. Staat je sensor in de badkamer en neem je een hete douche? Dan zul je dit terugzien in de data over luchtvochtigheid. Staat je sensor in je slaapkamer en plaats je daar nieuwe vloerbedekking? Grote kans dat je dit terugziet aan de TVOC-waarde. De app biedt inzicht in al je (historische) data, zodat jij er zeker van kunt zijn dat de Airdentifier correct werkt.

De hardware in de Airdentifier heeft geen updates nodig. De software wordt up to date gehouden via de app. Zorg dat je altijd de nieuwste versie van de Airdentifier app hebt door deze (automatisch) te updaten met de Google Play Store of App Store.

De Airdentifier is in principe in iedere ruimte binnenshuis te gebruiken.De Airdentifier kan tegen waterdamp maar niet tegen druppels of ondedompeling. Je kunt het product daardoor met een gerust hart in de keuken plaatsen, maar de badkamer is een minder geschikte plek. De verschillende sensoren kunnen tot ongeveer zes meter afstand de luchtkwaliteit meten. 

Dit is op dit moment niet mogelijk. We werken er hard aan om dit met een toekomstige software update wel mogelijk te maken.

Wanneer je voldoende ventileert, ververs je de lucht. Dit kan helpen bij het verlagen van te hoge waarden. Het meest efficiente is het wegenemen van de oorzaak van de te hoge waarde. Wat deze oorzaken kunnen zijn, lees je in de tips van de app.

De Airdentifier meet zes individuele waarden. Gebaseerd op wetenschappelijke bronnen is voor elk van deze waarden bepaald wanneer ze 'uitstekend', 'matig' en 'niet goed' voor de gezondheid zijn. Deze waarden zijn individueel te bekijken. Door op 'lees meer' te klikken, leer je waar de grenzen liggen. Om het overzichtelijk voor je te houden is op de homepage van de app een overkoepelende binnenklimaatscore te zien. De interpretatie van de waarden is standaard ingesteld op het 'Advies profiel'. Indien gewenst kun je jouw profiel aanpassen zodat de sensor gevoeliger wordt ('Kwetsbare gezondheid profiel') of juist minder gevoelig ('Comfort profiel').

Ja, er worden notificaties verstuurd wanneer de luchtkwaliteit bepaalde grenzen overschrijdt of weer daaronder zakt. Je kunt alle notificaties aan-of uitzetten of dit per waarde instellen. Ga hiervoor naar 'instellingen' > 'Notificaties'

Dat is vervelend. Controleer of de Airdentifier aangesloten in op stroom, of je WiFi-verbinding hebt en of de productcode (achterop de Airdentifier) overeenkomt met die in de app. Het kan ook helpen om de app te updaten of opnieuw te installeren. Mocht dit alles niet werken, neem dan contact met ons op via het antwoordformulier, mail of telefoon.

Nee, hoewel de productbeleving vele malen beter wordt met behulp van de app, is het niet noodzakelijk. Zonder app is de functie van de Airdentifier beperkt tot het weergeven van de actuele luchtkwaliteit. De historische data, tips en informatie loop je dan mis.

Ja, om gebruik te kunnen maken van de app moet zowel de Airdentifier als je telefoon of tablet verbonden zijn met internet.

De app werkt op iOS 15 en Android 11. Op devices met oudere softwareversies wordt het gebruik van het online dashboard aanbevolen.

De app heet "Zehnder Airdentifier" en is te dowloaden in de App Store of Google Play Store.

We verzenden de Airdentifier binnen twee werkdagen. Je krijgt een mailtje met een Track & Trace code zodat je weet wanneer je de Airdentifier op je opgegeven bezorgadres kunt verwachten. Normaliter is dit binnen 2-5 werkdagen. Je kunt je pakket volgen door de Track & Trace code in te vullen op de DHL website.

De Track&Trace code die je na je bestellen via mail ontvangt geeft aan waar de Airdentifier zich in het leverproces bevindt. Heb je hier vragen over? Heb je hier vragen over? Raadpleeg dan Track en trace | DHL eCommerce.

Op de Airdentifier krijg je twee jaar garantie. Is er binnen die termijn een defect, meld dat dan ons via de contactpagina.

In de verkoopprijs van de Airdentifier zijn de verzendkosten binnen Nederland inbegrepen.

Je hebt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Bij voorkeur via de contactpagina of met het modelformulier in de Algemene Voorwaarden kun je ons laten weten dat je van de koop af wilt. Graag vernemen we wat de reden is, zodat we hiervan kunnen leren. Voordat je het product retour stuurt, ontvang je van ons een retour (SN-)nummer en verdere instructies. Na je melding heb je 14 dagen de tijd om de Airdentifier in de originele verpakking en voor eigen rekening aan ons terug te sturen. Bij ontvangst van het ongeschonden product met SN-nummer ruilen we het product om of maken we zo snel mogelijk de terugbetaling in orde.

De Airdentifier wordt stevig verpakt. Arriveert het toch beschadigd of defect? Meld het dan via de contactpagina voor een retourformulier en -instructies.

Ja, omdat de Airdentifier een waardevol product is zul je jouw handtekening moeten zetten bij ontvangst. Om diezelfde reden leveren we de Airdentifier niet in de brievenbus.

Je kunt de Airdentifier betalen via iDeal, Mastercard en Visa.

Naast de kwaliteit van wat je eet en drinkt, heeft ook wat je inademt gevolgen voor je gezondheid. De kwaliteit van de lucht die jij inademt, heeft veel namelijk veel invloed op hoe jij je voelt. Zo slaap en concentreer je je beter in een ruimte met verse lucht. Ook op lange termijn is lucht van grote invloed op je gezondheid. Je leest er alles over in de blogs.

Je binnenklimaat is goed wanneer het comfortabel is, energie-effeciënt en gezond. Of het comfortabel is, merk je vaak direct; het is warm of koud, het tocht wel of niet, het ruikt fris of het stinkt, je voelt je energiek of juist slaperig, etc. De energie-efficiëntie merk je na een korte tijd, wanneer je je energierekening krijgt. Het effect van je binnenklimaat op je gezondheid tenslotte, komt vaak pas jaren later aan het licht. Daarom helpt de Airdentifier je bij het signaleren van ongezonde lucht en geeft het je tips over hoe je het binnenklimaat eenvoudig kunt verbeteren. Lees meer over gezondheid en binnenklimaat in een van onze blogs of ontdek op welke zes punten de Airdentifier jouw binnenklimaat meet op de pagina Airdentifier.

Voldoende ventileren, op welke manier dan ook, is de basis voor goede luchtkwaliteit. Daarnaast is bewust zijn van je eigen invloed op het binnenklimaat  bijna even belangrijk. Je kunt de lucht vervuilden door onder andere koken, gebruik van kaarsen, chemicaliën, verwarmen en geurstoffen. Opletten op wat je in huis brengt en daarop inspelen is daarmee minstens zo belangrijk als ventileren. In sommige gevallen kan juist het verminderen van ventilatie bijdragen aan een beter binnenklimaat. Bijvoorbeeld wanneer de binnenlucht te droog is of de buitenlucht te koud. De Airdentifier i.c.m. de Airdentifier app geeft je op het juiste moment advies. Check onze blogs als je meer wilt lezen over luchtkwaliteit en binnenuitstoot.

Wanneer je geen actie onderneemt, mis je de kans om je binnenklimaat te verbeteren. Dit kan soms tijdelijk wenselijk zijn omdat je door extra ventileren misschien inlevert op comfort. Bijvoorbeeld wanneer je zonder herrie van buiten een belangrijk gesprek wilt voeren of je een thuis een feestje geeft terwijl het buiten vriest. Wanneer je een notificatie ontvangt en je vervolgens in de app aangeeft geen actie te ondernemen, 'snooze' je de notificaties voor 3 uur. De app en de sensoren blijven gewoon functioneren.

Uit onderzoek blijkt dat dat de luchtkwaliteit binnen twee tot vijf keer slechter is dan buiten. Dit komt doordat je als mens allerlei stofjes zelf produceert of veroorzaakt met de activiteiten die je doet. De Airdentifier i.c.m. de Airdentifier app geeft je naast meetresultaten ook op het juiste moment advies over hoe je jouw binnenklimaat kunt verbeteren. Lees er meer over op onze blogpagina.

Deze vraag is moeilijk te beantwoorden. Vluchtig Organische Stoffen (VOS of in het Engels TVOC) is een verzamelnaam voor allerlei organische chemicaliën die zich onzichtbaar verspreiden in de lucht. Ze zijn moeilijk los van elkaar te meten en ook de invloed ervan op de gezondheid varieert sterk. Over het algemeen geldt: neem het zekere voor het onzekere en ventileer extra.

Nee, de Airdentfier is een meetinstrument. Je krijgt via de app adviezen waarmee je zelf eenvoudig je binnenklimaat kunt verbeteren. De Airdentfier is geen luchtreiniger. Meer informatie over de Airdentifier vind je op de productpagina.

De Airdentifier heeft in principe geen onderhoud nodig, maar periodiek mee afstoffen is nooit verkeerd.

In de fabrieksinstellingen van je Airdentifier zie je op het scherm of de luchtkwaliteit goed, matig of slecht is. Bij 'matig' of 'slecht' kun je bekijken door welke parameter(s) dit komt. Dit doe je door één of meerder keren op de knop aan de bovenkant van het apparaat te klikken. Na één minuut zal de Airdentifier automatisch terugkeren naar het hoofdscherm. Op het hoofdscherm is in één oogopslag te zien hoe goed het binnenklimaat is en wat de eventuele dominante vervuilende factor is. In de instellingen van de app kun je ook kiezen voor een hoofdscherm waarop meerdere gemeten waarden te zien zijn. Ga hiervoor naar Instellingen > [kies de Airdentifier die je wilt aanpassen] > Visualisatie

Jazeker. Dat kan via de app ingesteld worden. Ga hiervoor naar Instellingen > [kies de Airdentifier die je wilt aanpassen] > Visualisatie

Nee, dat hoeft niet. De Airdentifier kan stand-alone werken, deze zal dan alleen actuele data weergeven. Het apparaat kan offline tot één week aan data onthouden, wat later in de app kan worden teruggevonden. Toch is het sterk aan te raden de Airdentifier met het internet te verbinden; gekoppeld aan de app via WiFi geeft de Airdentifier je de beste terugkoppeling over je binnenuitstoot. Hiermee krijg je grip op je binnenuitstoot door deze niet alleen te verminderen maar ook te voorkomen.

De beste plaats voor de Airdentifier is op een open plek in de ruimte, niet te dicht tegen een wand en niet in een kast. De sensoren kunnen binnenuitstoot tot ongeveer zes meter afstand meten.

Het scherm wordt iedere minuut ververst met nieuwe informatie. Zie je dit liever anders? Dan kun je dit aanpassen via de app. Ga hiervoor naar Instellingen > [kies de Airdentifier die je wilt aanpassen] > Visualisatie.

De Airdentifier zal zo'n 15 jaar meegaan.

Dankzij de batterij die tot 12 uur werkt, kun je de Airdentifier zonder zorgen verplaatsen. De Airdentifier kan in elke ruimte worden gebruikt. Wanneer je meerdere Airdentifiers hebt is het aan te raden de naam en locatie van het apparaat te wijzigen in de app.

De Airdentifier werkt in principe overal, maar de tips en adviezen zijn gericht op een thuissetting.

Nee, momenteel kun je de Airdentifier niet koppelen aan smart home producten. Er wordt aan gewerkt, maar wanneer deze functionaliteit beschikbaar is, is nog onzeker.

Nee, de Airdentifier is eenvoudig van de ene ruimte mee te nemen naar een andere ruimte. Wil je verschillende ruimtes los van elkaar in de app en maandrapporten kunnen bekijken? En deze continue monitoren? Dan is een indivduele sensor in iedere ruimte wel aan te raden.

Anders dan bij een luchtreiniger heeft de sensor geen beperkte capaciteit. Zolang de lucht vrij door de ruimte kan circuleren, verdeelt COals belangrijke indicator voor luchtkwaliteit zich goed en zal gemeten worden. Belangrijk is om de Airdentifier niet op een tochtige plek te zetten waar lucht van buiten of uit een andere ruimte naar binnen stroomt. De sensor zal dan minder goed de luchtkwaliteit in de ruimte zelf kunnen meten.

De Airdentifier meet zes individuele waarden. Gebaseerd op wetenschappelijke bronnen is voor elk van deze waarden bepaald wanneer ze 'uitstekend', 'matig' en 'niet goed' voor de gezondheid zijn. Deze waarden zijn per parameter te bekijken. Leer je waar de grenzen liggen door in de Airdentifier App naar 'Instellingen' te gaan, vervolgens je apparaat te selecteren en vervolgens op 'Profiel luchtkwaliteit' te klikken.

Om het overzichtelijk voor je te houden is op de homepage van de app een overkoepelende binnenklimaatscore te zien. De interpretatie van de waarden is standaard ingesteld op het 'Advies profiel'. Indien gewenst kun je jouw profiel aanpassen zodat de sensor gevoeliger wordt ('Kwetsbare gezondheid profiel') of juist minder gevoelig ('Comfort profiel').

De batterij wordt automatisch opgeladen wanneer de sensor met een USB power supply verbonden is. De batterij gaat ongeveer 6 uur mee. Hiermee kun je bijvoorbeeld een hele werkdag of een hele nacht de sensor op een andere plek zetten. Het wordt aangeraden om de sensor altijd met stroom te verbinden en de batterij alleen te gebruiken als back-up.

De sensoren in de Airdentifier zijn van professionele kwaliteit. Ze zijn succesvol getest bij het meten van de luchtkwaliteit in de ruimteschepen tijdens de missie van de European Space Agency in 2011. Dit maakt het product kostbaarder, maar daarmee ook nauwkeuriger en duurzamer.

De verschillende sensoren in de Airdentifier zullen bij het eerste gebruik worden gekalibreerd. Vervolgens zal dit één keer per week automatisch gebeuren. Indien gewenst kan dit tussentijds handmatig worden gedaan.

Je zult in het dagelijks gebruik snel merken dat de sensor erg accuraat is. Wanneer je een activiteit doet waarbij er binnenuitstoot optreed, zullen de gegevens in de app en de kwaliteitsindicatie van de sensor veranderen. Staat je sensor in de badkamer en neem je een hete douche? Dan zul je dit terugzien in de data over luchtvochtigheid. Staat je sensor in je slaapkamer en plaats je daar nieuwe vloerbedekking? Grote kans dat je dit terugziet aan de TVOC-waarde. De app biedt inzicht in al je (historische) data, zodat jij er zeker van kunt zijn dat de Airdentifier correct werkt.

De hardware in de Airdentifier heeft geen updates nodig. De software wordt up to date gehouden via de app. Zorg dat je altijd de nieuwste versie van de Airdentifier app hebt door deze (automatisch) te updaten met de Google Play Store of App Store.

De Airdentifier is in principe in iedere ruimte binnenshuis te gebruiken.De Airdentifier kan tegen waterdamp maar niet tegen druppels of ondedompeling. Je kunt het product daardoor met een gerust hart in de keuken plaatsen, maar de badkamer is een minder geschikte plek. De verschillende sensoren kunnen tot ongeveer zes meter afstand de luchtkwaliteit meten. 

Dit is op dit moment niet mogelijk. We werken er hard aan om dit met een toekomstige software update wel mogelijk te maken.

Wanneer je voldoende ventileert, ververs je de lucht. Dit kan helpen bij het verlagen van te hoge waarden. Het meest efficiente is het wegenemen van de oorzaak van de te hoge waarde. Wat deze oorzaken kunnen zijn, lees je in de tips van de app.

De Airdentifier meet zes individuele waarden. Gebaseerd op wetenschappelijke bronnen is voor elk van deze waarden bepaald wanneer ze 'uitstekend', 'matig' en 'niet goed' voor de gezondheid zijn. Deze waarden zijn individueel te bekijken. Door op 'lees meer' te klikken, leer je waar de grenzen liggen. Om het overzichtelijk voor je te houden is op de homepage van de app een overkoepelende binnenklimaatscore te zien. De interpretatie van de waarden is standaard ingesteld op het 'Advies profiel'. Indien gewenst kun je jouw profiel aanpassen zodat de sensor gevoeliger wordt ('Kwetsbare gezondheid profiel') of juist minder gevoelig ('Comfort profiel').

Ja, er worden notificaties verstuurd wanneer de luchtkwaliteit bepaalde grenzen overschrijdt of weer daaronder zakt. Je kunt alle notificaties aan-of uitzetten of dit per waarde instellen. Ga hiervoor naar 'instellingen' > 'Notificaties'

Dat is vervelend. Controleer of de Airdentifier aangesloten in op stroom, of je WiFi-verbinding hebt en of de productcode (achterop de Airdentifier) overeenkomt met die in de app. Het kan ook helpen om de app te updaten of opnieuw te installeren. Mocht dit alles niet werken, neem dan contact met ons op via het antwoordformulier, mail of telefoon.

Nee, hoewel de productbeleving vele malen beter wordt met behulp van de app, is het niet noodzakelijk. Zonder app is de functie van de Airdentifier beperkt tot het weergeven van de actuele luchtkwaliteit. De historische data, tips en informatie loop je dan mis.

Ja, om gebruik te kunnen maken van de app moet zowel de Airdentifier als je telefoon of tablet verbonden zijn met internet.

De app werkt op iOS 15 en Android 11. Op devices met oudere softwareversies wordt het gebruik van het online dashboard aanbevolen.

De app heet "Zehnder Airdentifier" en is te dowloaden in de App Store of Google Play Store.

We verzenden de Airdentifier binnen twee werkdagen. Je krijgt een mailtje met een Track & Trace code zodat je weet wanneer je de Airdentifier op je opgegeven bezorgadres kunt verwachten. Normaliter is dit binnen 2-5 werkdagen. Je kunt je pakket volgen door de Track & Trace code in te vullen op de DHL website.

De Track&Trace code die je na je bestellen via mail ontvangt geeft aan waar de Airdentifier zich in het leverproces bevindt. Heb je hier vragen over? Heb je hier vragen over? Raadpleeg dan Track en trace | DHL eCommerce.

Op de Airdentifier krijg je twee jaar garantie. Is er binnen die termijn een defect, meld dat dan ons via de contactpagina.

In de verkoopprijs van de Airdentifier zijn de verzendkosten binnen Nederland inbegrepen.

Je hebt een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Bij voorkeur via de contactpagina of met het modelformulier in de Algemene Voorwaarden kun je ons laten weten dat je van de koop af wilt. Graag vernemen we wat de reden is, zodat we hiervan kunnen leren. Voordat je het product retour stuurt, ontvang je van ons een retour (SN-)nummer en verdere instructies. Na je melding heb je 14 dagen de tijd om de Airdentifier in de originele verpakking en voor eigen rekening aan ons terug te sturen. Bij ontvangst van het ongeschonden product met SN-nummer ruilen we het product om of maken we zo snel mogelijk de terugbetaling in orde.

De Airdentifier wordt stevig verpakt. Arriveert het toch beschadigd of defect? Meld het dan via de contactpagina voor een retourformulier en -instructies.

Ja, omdat de Airdentifier een waardevol product is zul je jouw handtekening moeten zetten bij ontvangst. Om diezelfde reden leveren we de Airdentifier niet in de brievenbus.

Je kunt de Airdentifier betalen via iDeal, Mastercard en Visa.

Ontdek meer Airdentifier

Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.