De invloed van luchtvochtigheid op jou en je huis

Last van droge ogen? Schimmel in de badkamer? Grote kans dat de luchtvochtigheid bij jou thuis niet op orde is.

CO₂ als indicatie van binnenuitstoot

Wist je dat we elke dag zo'n 20.000 keer ademhalen? Ontdek wat CO₂-niveaus ons vertellen over binnenluchtkwaliteit en de impact op onze gezondheid.

Vertrouw je neus, monitor de rest

Het lijkt misschien onschuldig, de geur van je zojuist geverfde muurtje, de nieuwe vloerbedekking of een schoonmaakproduct. Toch kunnen ze wijzen op een groter binnenuitstoot probleem: de aanwezigheid van vluchtige organische stoffen (TVOC) in huis.

Ventilatie of luchtreiniger? De voor- en nadelen

Wat is beter voor je gezondheid? Luchtreinigers (air purifiers) of ventilatie? Beide systemen zorgen voor een verbetering van de luchtkwaliteit en verminderen binnenuitstoot, maar ze hebben verschillende voordelen en nadelen. Tijd voor een vergelijking.

Zo beïnvloedt temperatuur jouw gezondheid en comfort

Verhoog je comfort en welzijn door te spelen met temperatuur in huis. Luchtvochtigheid en temperatuur bepalen samen hoe warm of koud de lucht aanvoelt. Met onderstaande tips krijg jij meer grip op je binnenklimaat.

Astma bij kinderen door koken op gas. Is ventilatie de oplossing?

Een grote veroorzaker van een slecht binnenklimaat, en een klassiek voorbeeld van ‘binnenuitstoot’, is fijnstof (PM). In deze blog duiken we dieper in op het verband tussen koken op gas en astma. En op de rol die ventilatie kan spelen, als simpele oplossing.

Verlaag CO₂ voor een gezonder thuis – alle tips op een rij

Koolstofdioxide (CO₂,) is een gas dat iedereen uitstoot. Hoe? Simpelweg door te ademen en te zweten. Een te hoog CO₂-niveau kan erop wijzen dat er onvoldoende ventilatie is. Dit betekent dat andere verontreinigingen mogelijk ook opbouwen. Wanneer je bezig bent met het verlagen van CO₂, verlaag je automatisch ook de concentratie van andere vervuilende stoffen in de binnenlucht. In deze blog vind je een opsomming van tips hoe je het CO₂-niveau in huis kunt verlagen.

Ontdek meer Airdentifier

Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.