Bedankt voor je bestelling

De binnenklimaatexpert van Zehnder komt binnenkort het onderhoud van je wtw uitvoeren.

 

Wat gebeurt er nu?

Binnen een week ontvang je de bevestiging van je bestelling

Geen mail ontvangen? Neem contact op via

We streven ernaar om met 10 werkdagen een afspraak in te plannen

De binnenklimaatexpert van Zehnder komt bij je langs om het onderhoud uit te voeren

 

We wensen je een comfortabel en gezond binnenklimaat toe!

Terug naar de homepage 

 

Zijn er bepaalde zaken nog niet duidelijk? Bekijk hieronder de FAQ

Veelgestelde vragen

Neem contact op met de erkende installateur die de WTW-unit geïnstalleerd heeft. Weet je niet wie dit is of heb je geen installateur? Zoek dan een installateur bij jou in de buurt via onderstaande button.

Vind installateur

Bij het jaarlijkse servicebezoek worden de filters van de wtw ventilatieunit vervangen en neemt de servicemonteur een extra set nieuwe filters mee. Deze extra set vervang je dan zelf. Wij raden aan de filters elk half jaar te vervangen, dus 6 maanden na ons bezoek.

de filterklasse van de vervangende filters is gelijk aan de filters die bij aflevering van de wtw-unit in de unit zaten. Welke filterklasse dat is, is afhankelijk van het type wtw-unit.

Wil je meer weten over de filterklasse van onze filters? 

Kijk dan hier 

Bij deze controle wordt er gekeken of de kleine kanaaltjes binnenin de wisselaar geen vuil bevatten, of de ventilatoren schoon zijn en ‘vrij’ kunnen draaien voor een goede werking van de unit. De servicemonteur zal wanneer nodig de wisselaar en ventilatoren ook reinigen. Daarnaast wordt de aansluiting van de condensafvoer goed gecontroleerd om eventuele problemen met lekkage en onaangename geurtjes te voorkomen.

Bij deze controle zullen ook de sensoren in de wtw ventilatie unit worden gecontroleerd en wordt er gekeken of de verschillende ventilatie instellingen goed staan voor de beste werking van het toestel. Mocht dit niet het geval zijn past de servicemonteur dit ter plekke aan.

De servicemonteur zal altijd de software controleren die op het toestel draait. Wanneer dit een verouderde versie betreft zal hij deze updaten en zorgen dat alle instellingen weer zo ingesteld zijn dat het toestel op zijn best functioneert.

Als er voor een premium abonnement is gekozen zullen tijdens een onderhoudsbezoek wanneer nodig versleten of defecte onderdelen van uw toestel door de servicemonteur vervangen worden.

Een ventilatiesysteem bestaat niet alleen uit een ventilatietoestel. Voor een goede werking van uw toestel zijn de ventilatie kanalen en de ventilatieventielen van groot belang. Daarom worden deze ventielen tijdens het jaarlijkse servicebezoek bij een premium service abonnement grondig gecontroleerd en schoongemaakt. Daarnaast wordt ook gekeken of de ventielen op de juiste wijze zijn afgesteld voor voldoende verse lucht in de desbetreffende ruimte. Inspectie en reiniging van de kanalen is niet inbegrepen.

Op al onze overeenkomsten zijn de Algemene Voorwaarden Webshop van toepassing. Door een bestelling af te ronden ga je hiermee akkoord.

Daarnaast behoudt Zehnder zich het recht voor zich bij de uitvoering van de overeenkomst te laten bijstaan door derden of de uitvoering van de overeenkomst uit te besteden aan een geselecteerde en door Zehnder getrainde partner waarbij geldt dat Zehnder garant staat voor de kwaliteit en de juiste uitvoering van het onderhoudsabonnement. De rechten en plichten die voortvloeien uit de overeenkomst blijven onverminderd van kracht. Het aanspreekpunt voor de uitvoering van deze overeenkomst is en blijft Zehnder.

Bij het jaarlijkse servicebezoek worden de filters van de wtw ventilatieunit vervangen en neemt de servicemonteur een extra set nieuwe filters mee. Deze extra set vervang je dan zelf. Wij raden aan de filters elk half jaar te vervangen, dus 6 maanden na ons bezoek.

de filterklasse van de vervangende filters is gelijk aan de filters die bij aflevering van de wtw-unit in de unit zaten. Welke filterklasse dat is, is afhankelijk van het type wtw-unit.

Wil je meer weten over de filterklasse van onze filters? 

Kijk dan hier 

WTW onderhoudsabonnement basis:
Ten minste 2 jaar vanaf 14 werkdagen na de datum van het contract.

WTW onderhoudsabonnement premium:
Ten minste 1 jaar vanaf 14 werkdagen na de datum van het contract.

 1. Kies het WTW onderhoudsabonnement dat bij je past
 2. Bestel het WTW onderhoudsabonnement in de webshop
 3. Je ontvangt een bevestiging en een kopie contract van het bestelde WTW onderhoudsabonnement
 4. Zehnder neemt contact met je op om een afspraak te maken en de details te bespreken
 5. De Zehnder ventilatie-expert komt bij je langs en voert de onderhoudswerkzaamheden uit
 6. Je ontvangt een rapportage met eventueel advies & offerte en een kwaliteitscertificaat
 7. Ongeveer 11 maanden na de laatst uitgevoerde onderhoudsbeurt neemt Zehnder contact met je op voor het maken van een nieuwe afspraak
 8. De Zehnder ventilatie-expert komt bij je langs en voert de onderhoudswerkzaamheden uit
 9. Je ontvangt een rapportage met eventueel advies & offerte en een kwaliteitscertificaat
 10. Je ontvangt een factuur voor het afgesloten service onderhoudsabonnement incl. btw (de betaling van het volledige bedrag dient binnen 14 dagen te zijn voldaan)

WTW onderhoudsabonnement Basis:
Het WTW onderhoudsabonnement kan jaarlijks opgezegd worden mits een opzegtermijn van 1 maand in acht wordt genomen.

WTW onderhoudsabonnement Premium:
Het WTW onderhoudsabonnement kan jaarlijks opgezegd worden mits een opzegtermijn van 1 maand in acht wordt genomen.

Zie ook onze Algemene Voorwaarden Webshop. Indien het onderhoudsabonnement wordt geannuleerd nadat de termijn van opzegging is verstreken, loopt het contract bij het Premium abonnement nog 1 jaar door en bij het Basis abonnement nog 2 jaar door met de bijbehorende betalingsverplichting.

Het onderhoudsabonnement kan vanuit onze kant opgezegd worden wanneer:

 • er door ons wordt geconstateerd dat de wtw-unit niet voldoet aan de onderhoudsvoorwaarden (zie Waar moet mijn wtw-unit aan voldoen voor onderhoud?);
 • Het praktisch niet meer mogelijk is om onderhoud uit te voeren als gevolg van onderdelen die niet meer beschikbaar zijn of wanneer het einde van de levensduur van de wtw-unit is bereikt;
 • er niet wordt voldaan aan de voorwaarden beschreven in het onderhoudsabonnement.

Indien het onderhoudsabonnement niet wordt opgezegd zal het onderhoudsabonnement voor onbepaalde tijd worden verlengd en plannen we elk jaar opnieuw een afspraak voor een onderhoudsbezoek in. Na het uitvoeren van het onderhoudsbezoek sturen wij een factuur (die dient uiterlijk 14 dagen na ontvangst aan ons te zijn overgemaakt).

- Wanneer het onderhoudsabonnement wordt geannuleerd nadat de termijn van opzegging is verstreken, loopt het contract bij het Premium abonnement nog 1 jaar door en bij het Basis contract nog 2 jaar door met de bijbehorende betalingsverplichting.

De betaling van een factuur dient uiterlijk 14 dagen na ontvangst aan ons te zijn overgemaakt.

Om ervoor te zorgen dat onze binnenklimaat experts onderhoud kunnen uitvoeren op jouw wtw-unit, moet de unit aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • de wtw-unit is door ons geproduceerd en bevindt zich in een woning;
 • de wtw-unit is conform de productvoorschriften geïnstalleerd door een erkende of in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel geregistreerde installateur en dit kan worden aangetoond;
 • de wtw-unit is volledig ingeregeld en werkt naar behoren;
 • de wtw-unit is veilig en gemakkelijk toegankelijk voor onze monteurs. Het verwijderen van valse wanden en/of plafonds is voor rekening van de klant.

Nee, wij voeren alleen onderhoud uit op de wtw-unit, niet op andere aangesloten units zoals de Zehnder CombiFlow of andere installaties in de woning zoals de cv ketel.

Indien de geplande service-afspraak niet kan doorgaan (omwille van de ontoegankelijkheid van de installatie, installatie niet bedrijfs-gereed afgeleverd, afwezigheid van de bewoner, etc.) zal een bedrag van € 150,00 (incl. btw) gefactureerd worden.

Wij kunnen de prijs voor opvolgende onderhoudsbeurten tussentijds wijzigen. Als er sprake is van een prijsverhoging, geldt het recht om de overeenkomst per direct tussentijds op te zeggen.

Nog vragen? Stuur ons dan een bericht.

Algemeen-verzoek

Naar contactformulier

Ventilatieberekening aanvragen

Naar contactformulier

Verzoek om service en reserveonderdelen

Naar contactformulier
Nog vragen? Bel ons gerust.

Algemeen verzoek

+31 (0) 38 429 69 11

Ventilatieberekening aanvragen

+31 (0) 38 429 62 20

Verzoek om service en reserveonderdelen

Vrij nummer

+31 (0) 38 429 69 11
MyZehnder-portaal

Profiteer van voordelen op ons MyZehnder-portaal. Log in met uw bekende toegangsgegevens of registreer u voor de eerste keer.